19.-20.11.2022 Jyväskylä, aglitykisat. Tuomari: Mika Kangas

Olipa huisi kisaviikonloppu Jat:illa! Lauantaina kolme rataa Gitin kanssa kolmosissa. A-hyppyyradalta 10 vp (kummallisia kieltoja kaksi) sijoitus 8. B-agilityradalta 5 vp, Giti pudotti viimeisen riman sijoitus 2. ja C-agilityradalta nolla voitto ja SERT-A!! Sunnuntaina juostiin taas kolme rataa. A-aglityradalta 10 vp sijoitus 3. B-aglityradalta 5 vp sijoitus 2. ja C-hyppyradalta Nolla, mutta jäätiin 14 sekunnin sadasosaa voittajasta, joten hyppy-serti jäi vielä odottelemaan. Sijoitus 2.

Olipa mukavaa, kun radat alkoi kulkemaan. Aiemmin mietin, että onko meistä kolmosiin ollenkaan, kun tuntui ettei mikään onnistunut. Unohtelin jopa ratoja, kun jännitin niin paljon. On käyty myös tosi vaikeilla kolmosen radoilla, joissa kukaan ei tuntunut tekevän nollia. Ei tunnu kivoilta sellaisetkaan radat, joista tehdään yli-vaikeita tai koiran pitää osat suorittaa rataa yksin hallin toisessa päässä. Tykkäsin Mikan radoista tosi paljon. Erilaisia ohjausvaihtoehtoja oli paljon ja näköjään niistä löytyi ne omat. Gitin kiellot johtuivat ekalla radalla todennäköisesti minusta, kiirehdin liiaksi jo seuraavalle esteelle enkä odottanut koiraa, vaan oletin sen lukinneen esteen. No, näistä kai joskus oppii. Rytmitaju minulta silti puuttuu ja ohjaaminen voi joskus näyttää enemmän kärpästen hätistelyltä, kuin agilityltä. Mutta oletettavasti Giti kuitenkin jollain tasolla ymmärtää...

Olen yrittänyt päivittää sivuja uutisten osalta, mutta jostain syystä Kotisivukone hukkaa päivitykset ja valokuvat, eikä ne uutiset sivuille koskaan ilmesty. Joten uutisten päivittäminen on jäänyt vähälle. MG`s Bubbly "Pätkis" on kisaillut Tokossa saadan Alokasluokasta kolme ykkös tulosta -> TK1, se on suorittanut myös BH kokeen ja paimennustaipumustestin. MG`s Airmail "Giti" nousi Varkaudessa kolmosluokkaan agilityssä ja ollaan muutamissa kolmosen kisoissa käyty jo hyllyttelemässä. MG`s Air Bubble "Nuuskis" strattasi PK-kisoissa saaden JK1 tuloksen. Huikeeta Jonna ja Nuuskis!

Tälle vuodelle meillä on suunnitelmissa pyörähtää Helsingin voittaja näyttelyissä Finan ja Gitin kanssa. Sekä Gitin kanssa käydä agility kisoissa. Fina aloittelee agility uraansa ensivuoden puolella. Tiedossa siis vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

MG`s Bonfire BOB at Ristiina 9.7.2022

13.8.2022 Nokia ryhmä. Tuomari Nina Janger.

Didatic`s Email "Pirre" PN1, ROP-veteraani, ROP -> FI VMVA! Magical Glow`s Bonfire PN2. Pirrestä tuli tänä vuonna kolmella näyttelyllä Suomen Veteraani Muotovalio. Kahdessa näyttelyssä vanha-rouva oli jopa rotunsa paras.

31.7.2022 Pihtipudas ryhmä. Tuomari Jaana Kummala.

Magical Glow`s Airmail "Giti" PN1, ROP! Didaktic`s Email "Pirre" PN2, ROP-Veteraani! Magical Glow`s Bonfire "Fina" PN3.

12.7.2022 Magical Glow`s Bubbly "Pätkis" ensimmäisissä Toko-kisoissa 184 pistettä, sijoitus 1/5 ja KP! Paljon onnea Pätkis ja Jonna!

9.7.2022 Ristiina kr, tuomari: Maija Mäkinen. Olihan mahtava päivä! Fina NUK1, Eri, SA, PN1, SERT ja ROP! Nyt on kaksi sertiä alle kahden vanhana plakkarissa. Josko se kolmas sitten irtoaisi, kun neiti on täyttänyt kaksi.

10.7.2022 Saatiin ihania sunnuntai vieraita, kun Nuuskis ja Pätkis kävivät kylässä.

Pirre 10 v 7 kk, Nuuskis 5v, Pätkis 22 kk Fina 22kk ja Giti 5v.

Pirre Orivesi KR ROP vetraani ja ROP (kävi uimassa ennen kuvan ottamista)

2.6.2022 Orivesi KR, tuomari Paula Heikkinen-Lehkonen. Nuorimman ja vanhimman kanssa lähdettiin pyörähtämään näyttelyssä. Fina hienosti Nuk1, eri, sa, PN3 ja vara-sert. Pirre hienosti liki 11 vuoden iässä, Vek1, eri, sa, ROP veteraani, PN1, ROP. Pirre nauttii nykyään kun se pääsee näyttely kehään. Ehkä me kokeillaan vielä, jos saataisiin siitä Suomen veteraani muotovalio.

Fina Orivedellä Nuk1, eri,sa PN3 ja vara-serti. Lämpöä piisasi yli 30 astetta, joten tyypit kävi uimassa juuri ennen kuvaamista.

5.2.22 Agility kisat Ylöjärvi. Gitin kanssa kaksi agilityrataa. Harmittavasti ensimmäisellä radalla Giti kiersi viimeisen hypyn taakse, sain kalastettua sen oikealle puolelle, Sija 1. 5 virhepisteellä. Seuraavalla radalla Giti poimi yhden ylimääräisen esteen tiukasta välistä. Siitä hylly. Nollat käy välillä lähellä. Mutta varmaan ollaan ikuisesti 2. luokassa. Ei tuuri käy.


29-30.1.22 Gitin kanssa käytiin juoksemassa Haukkuvaarassa molempina päivinä yksi agilityrata. Olin viikonlopun muutoin kisa-töissä. Lauantaina sijoitus 2. 15 virhepisteellä. Ja sunnuntalta hylky. Ohjaaja eksyi radalla.