Keitäs ollaan ja mistä se alkoi...

Varmasti sama tarina, kuin niin monella muullakin... Ulkoilutin naapureiden koiria, hoidin tädin koiraa, luin koirakirjoja ja kinusin omaa koiraa vanhemmiltani. Vuonna 1992 sain tahtoni läpi! Ensimmäinen oma koirani englanninsetteri uros Riekonhovin Joukahainen muutti meille. Siitä asti minulla on ollut aina koiria.

Muutaman muun rodun kautta päädyin australiankelpien pariin, enkä ole katunut päivääkään. Kelpie kiinnostus alkoi agilityhallilla, ihastuin nopeaan, hyvä rakenteiseen ja kauniiseen kelpie narttuun ja siitä se sitten lähti. Itseasiassa tuo narttu johon ihastuin olikin sitten Pirren, ensimmäisen kelpieni emä, "Hilikka" Didaktic`s Arana.

Kasvattajakurssin olen käynyt vuonna 2009 ja kennelnimi Magical Glow`s minulle myönnettiin 2010.

Tavoitteenani on kasvattaa terveitä, hyvä luonteisia ja erilaisiin harrastuksiin sopivia australiankelpieitä. Kasvatustyö on pienimuotoista ja pentueet on tehty "omaan tarpeeseen".

Asumme omakotitalossa Laukaassa maalaismaisemissa noin 20 km Jyväskylästä pohjoiseen päin. Töiden jälkeen vapaa-ajalla harrastuksiini kuulu: agility, rally-toko, vähän paimennustakin on kokeiltu ja joskus on innostuttu jälkeäkin tekemään metsään ja pellolle sekä näyttelyissäkin käydään jonkun verran. Täällä riittää myös metsää missä kuljeskella ja järviä missä kesäisin voi uida.

Olen harrastanut agilityä yli 10 vuotta. Aloitin karvattomalla kiinanharjakoiralla, jota aina vähän paleli, eikä sillä ollut mitään miellyttämisen halua. Eikä vauhtia. Ja oli se ehtinyt täyttääkin jo viisi vuotta, kun mentiin alkeisiin. Seuraavat harjakoirat sain juuri kisavalmiiksi ja molemmille tuli luusto ongelmia (välilevyjen kalkkeumia), joten niiden osalta harrastaminen jäi siihen. Sitten kun käsiin tuli kelpie. Opeteltiin agility tavallaan uudestaan. Koska vauhti oli lujempaa ja koira oppi asioita nopeasti. Niin hyvässä kuin pahassa.


Olen Suomen Kennelliiton ja rotuyhdistyksen jäsen sekä allekirjoittanut kasvattaja sitoumuksen.

- Hanna -Helmikuu 2018