Keitäs ollaan ja mistä se alkoi...

Varmasti sama tarina, kuin niin monella muullakin... Ulkoilutin naapureiden koiria, hoidin tädin koiraa, luin koirakirjoja ja kinusin omaa koiraa vanhemmiltani. Vuonna 1992 sain tahtoni läpi! Ensimmäinen oma koirani englanninsetteri uros Riekonhovin Joukahainen muutti meille. Siitä asti minulla on ollut aina koiria.

Muutaman muun rodun kautta päädyin australiankelpien pariin, enkä ole katunut päivääkään. Kelpie kiinnostus alkoi agilityhallilla, ihastuin nopeaan, hyvä rakenteiseen ja kauniiseen kelpie narttuun ja siitä se sitten lähti. Itseasiassa tuo narttu johon ihastuin olikin sitten Pirren emä "Hilikka" Didaktic`s Arana.

Kasvattajakurssin olen käynyt vuonna 2009 ja kennelnimi Magical Glow`s minulle myönnettiin 2010.

Tarkoituksenani on kasvattaa terveitä, hyvä luonteisia ja erilaisiin harrastuksiin sopivia australiankelpieitä. Kasvatustyö on pienimuotoista ja ensimmäinen pentue tulikin oikeastaan "omaan tarpeeseen".

Asumme omakotitalossa Laukaassa maalaismaisemissa noin 20 km Jyväskylästä pohjoiseen päin. Töiden jälkeen vapaa-ajalla harrastuksiini kuulu pääasiassa: agility, mutta rally-tokoa, vähän paimennustakin ja joskus on innostuttu jälkeäkin tekemään metsään ja pellolle ja näyttelyissäkin käydään. Täällä riittää myös metsää missä kuljeskella ja järviä missä kesäisin voi uida.

En osaa enää edes kuvitella elämää ilman koiria. Ne ovat perheenjäseniä ja harrastus kavereita.

Olen Suomen Kennelliiton ja rotuyhdistyksen jäsen ja allekirjoittanut kasvattaja sitoumuksen. Olen myös käynyt agilityn ratamestari- ja koulutusohjaaja- kurssit, lähinnä laajentaakseni omaa tietouttani lajista.Helmikuu 2018