Pirre8.12. Voittaja-19 
Tuomarina Maija Mäkinen. 

Jäynä AVK2, ERI.

Giti AVK2, ERI. SA:ta ei tuomari antanut sen takia, että oli edellisissä luokissa pudottanut koiran arvosanaa yhdellä, jos piti liian isona, eikä täten voinut muuttaa linjaansa (Giti on 47cm, eli rotumääritelmän mukainen). Erikoinen kommentti oli myös se, että Giti käyttäytyi hänestä liian rauhallisesti kehässä, eikä se ole tyypillistä kelpielle. Eli kaikki se treeni mitä on tehty sen eteen, että koira käyttäytyisi kehässä ja kulkisi hihnassa hillumatta on ollut turhaa. Pikkusen jäi kakka maku suuhun näistä perusteluista. Vai olisiko oikea syy ollutkin, kaksivärisyys?

Pirre VEK3, ERI, SA. No sittenpä riehutin Pirreä kehään, koska Giti oli tuomarin mielestä liian rauhallinen. Ei auttanut sijoituksissa. 

No mutta, hieno viikonloppu kaikkineen kuitenkin. Ja paljon tuli shoppailtua...


7.12. HelsinkiWinner-19 
Tuomarina Tapio Eerola. 

Giti avoimessa luokassa ERI2, SA. Vara-Sertiä ei jaettu Parasnarttu kisassa, jolloin se jaettiin sen kisan jälkeen. Minähän olin jo ehtinyt viedä koiran häkkiin huilaamaan. Enkä kuullut koko asiasta. Joten varaserti meni avoimen luokan kolmoselle, kun ei oltu paikalla. Vähän harmittaa.
Pirre ensimmäistä kertaa veteraaneissa, ERI2, SA.

Giti

MG`s Air Strike "Jäynä"

1.12.2019 Agility kisat Jyväskylä. Kipastiin Gitin kanssa pari rataa 2. luokassa. Agility-radalta 10 virhepistettä, 4. sija. Ja hyppärillä sitten 15 virhepistettä ja sijoitus 3. Vähän sellaista hätäilyä nyt Gitiltä. Ohitti yhden esteen ja nopeat suunnan muutokset saavat sen välillä pudottamaan rimoja (tämä on kyllä ohjaajasta johtuvaa. Pitäisi osata kertoa aiemmin). Ekalta radalta löytyi myös lentokeinu.

23.11.2019 Rally-toko kisat, Jyväskylä. Tuomari Maria Riski. Pirren kanssa kisattiin mestariluokassa. 96/100 pistettä ja ensimmäinen kiinnitys tulos valionarvoon.

17.11.2019 Agility kisat Lempäälä. Gitin kanssa juostiin ekalta radalta nolla tulos ykkösluokassa, OIVA ja 1. sija. Seuraavat kaksi rataa kisattiinkin sitten kakkosissa. Ei nollatuloksilla, mutta sjoituttiin F-radalla 3. (15 vp) ja G-radalla 2. (20 vp). 
Jäynä oli myös viikonloppuna kisaamassa Lempäälässä ekoissa agility kisoissaan. Ja kylläpä on vauhdikas kelpie sekin!  Tuomarina Anders Virtanen ja Leena Rantamäki-Lahtinen. 

17.11.2019 Nuuskis ja Jonna kisasivat rally-tokon mestari-luokassa. 100/100 pistettä ja voittivat samalla seuranmestaruuden!
9.-10.11.2019 Jyväskylä Nord & KV  MG`s Airmail "Giti" lauantaina ERI, AVK2 tuomarina Paula Heikkinen-Lehkonen ja sunnuntaina tuomarina: Jari Partanen, Norja ERI, AVK1. Viimeistä sertiä siis metsästellään edelleen.

20.10.2019 MG`s Air Strike "Jäynä" kävi luonnetestissä. Ihan super hieno mies ja todella hyvät pisteet! 172 pistettä ja laukausvarma. Kiitos Kiia!

19.10.2019 Rally-toko kisat Jyväskylä. Pirrelle mestrailuokasta 86/100. Yhdellä kyltillä rintamasuunta jäi pahasti vinoon. Giti kokeili avointa luokaa. Käyttäytyi vähän kummallisesti, eikä saatu tulosta. Syyksi paljastuikin sitten juoksut. 

6.10.2019 Luonnetesti, Hankasalmi. Tuomarit: Marco Vuorisalo & Irene Puputti. Valanyan Hello Pumpkin "Hemu" kävi luonnetestissä. 100 pistettä ja laukauskokematon. Hauska pieni harjakoira yllätti omistajansakin läpäisemällä luonnetestin.

21.9.2019 Rally-toko kisat Pieksämäki. Pirre Mes luokasta 88/100 p. Liikkeestä maahan meni istumisen kautta, siitä -10p. Giti Alo luokasta 85/100 p. Pölvästi ohjaaja meni yhdellä kyltillä liian lähelle ja koira kävi kyltin väärällä puolella, siitä -10 p. Giti kuitenkin hienosti RTK1.

c/o S.Hokkanen

c/o S.Hokkanen

14.-.15.9.2019 Agility-kisat Jyväskylä lauantaina käytiin Gitin kanssa hyllyttämässä hyppäri ja agilityrata. Sunnuntaina onnistuttiin toisella agilityradalla, LUVA ja 1. sija. Pikku-kiituri veti -25,81 ihanneajan ollessa 59 sekuntia. Eli lujaa mentiin 5,14 etenmällä.

1.9.2019 Agility-kisat Pieksämäki. A radalta haettiin hylly, putken väärä pää veti puoleensa. B radalta 10 vp, mutta silti sijalla yksi. Samalla kaavalla C rata, 10 vp mutta silti sijalla 1.

31.8.2019 Käytiin Gitin kanssa Nokialla Luonnetestissä. Tuloksena hylätty, 16 pistettä. Giti säikähti ihan hitokseen haalaria testissä törmäten minun jalkoihini niin, että minäkin menin mukkelis makkelis. Säikähdys oli niin kova, että vaikutti testin kulkuun. Tynnyriltä selvittiin vielä suht hienosti. Muuten testi kävi liian jännittäväksi Gitin osalta, eikä se esimerkiksi osannut minua enää pimeästä huoneesta etsiä. Laukaus varma se kuitenkin on, mitä pidän tärkeänä ominaisuutena, vaikka testin kuormittavuus haittaisi muilla osaalueilla. Pehmeä se on, sen tiesinkin. Aika näyttää mennäänkö uudelleen kun ikää tulee lisää. Nythän Giti oli vasta kahden vuoden ikäinen ja maalla asuneena ei elämänkokemusta kisareissuja lukuunottamatta ole sen kummemmin kertynyt. Ei vaikuta millään tapaa meidän elämään tai harrastamiseen. Helppo koira arjessa ja treeneissä.

* 29.8.2019 Jäynä (MG`s Air Strike) kävi silmätarkastuksessa. Tuloksena terveet silmät.

Nuuskis & Jonna c/o Jonna Jussila

25.8.2019 Jonna ja Nuuskis Agilityn SM kisoissa Vantaalla. Joukkuradalta Nuuskis ja Jonna hakivat NOLLAN! Ja KsKy:n joukkueen sijoitus 14. Pätevät!

Nuuskis & Giti c/o Jonna Jussila

18.8.2019 Rally-tokon SM kisat, Kuopio. Giti kisasi toisessa Rally-tokon kisassaan Kuopiossa. Pisteitä kertyi 99/100. Sijoitus taisi olla 10. Kisattiin samalla Laukaan koiraharrastajien joukkueessa, joukkueen sijoitus 7. 
Nuuskis kisasi rally-tokon mestari luokassa. Heille radalta 97/100 pistettä sija 11. ja FINAALI paikka! Finaaliradalta 86 pistettä ja sijoitus 14. Aika taitavia pikku kelpieitä :) 
1.8.2019 Käytiin Gitin kanssa hilpasemassa LAUKAN ja PopDogin järjestämissä iltakisoissa kaksi agilityrataa ja yksi hyppyrata. A-radalta hylly ja hypäriltä hylly, mutta B-agilityradalta NOLLA ja LUVA -18,81 ajalla ja 1. sija.

28.7.2019. Pihtipudas ryhmänäyttely, tuomari Marjo Järventölä. Giti esiintyi "bikini-varustuksessa", eli ehti pudottaa kaikki karvansa juuri ennen näyttelyä. Tuloksena AVK1, EH tosi kivalla arvostelulla. Tuomari vielä kysyi onko se "wörkkeri". No ei ole ei, vaikka se onkin solakassa kunnossa ja hyvin vähäkarvainen. Pirren olin myös ilmoittanut pitkästä aikaa näyttelyyn. Sehän olikin aivan into piukeena kehässä, näemmä tauko teki hyvää. Pirrelle ERI, SA, VAK1, PN1 ja VSP.

Jäynä at Tuusula BM2!

7.7. Tuusula Summer Show. MG`s Air Strke "Jäynä" AVO1, ERI, SA, PU2, vara-SERT ja Nord vara-Sert! Niin komea nuorimies! Tuomari: Condo Pietro Paolo, Italia.


6.7. Rally-tokon Keski-Suomen piirinmestaruuskisat, Jyväskylä. Ajateltiin Gitin kanssa käydä kokeilemassa rally-tokoa ja avattiin alokasluokka hienolla 98/100 pistettä, sekä tuomarin palkinto. Lisäksi oltiin Laukan koiraharrastajien joukkueessa ja saatiin Piirinmestaruus hopeaa! Pirren kanssa mestariluokasta 80/100 pistettä. Ei mennyt ihan putkeen. Näiden kanssa kun ei saisi jännittää itse.
NUUSKIS TK2! 

29.6.2019 Nuuskikselle AVO 1 tulos 301 pistettä, KP ja koulutustunnus TK2! Onnea Jonna ja Nuuskis.

Kuvateksti

19.6. Jonna ja Nuuskis AVO 271 pistettä ja 1. tulos! Onnea!


17.6. Kakarat, eli A-pentue täytti 2-vuotta. Onnea Jäynä, Moltas, Nuuskis ja Giti!
16.16.2019 Jämsä kr: Giti BB1, CAC, BOS Judge: Helin Tenson

16.6. Jämsä Kr näyttely. Magical Glow`s Airmail "Giti" Nuk1, eri, sa, PN1, Sert, VSP! Tuomarina: Helin Tenson

12.6. Nuuskis ja Jonna starttasivat agilityn 3 luokassa. Ja heti tekivät nolla radan! Toiselta radalta vitonen. Älyttömän hieno avaus!

9.6. Jonna ja Nuuskis jatkavat nousukiitoa! Nyt agilityn saralla tyypit nousivat 3 luokkaan! Onnea! Tulosten päivitys ei varmasti ole ajan tasalla, kun nämä tyypit tekevät niitä niin hurjaa vauhtia. Koiranetistä ne saa tarkastettua kun sinne ilmestyvät.

Minä kisasin Pirren kanssa 8.-9.6. rally-tokossa mestari luokassa kolmen kisan verran. Lauantailta 72 pistettä. 31 asteen helle ja ohjaajan jännitys pilasi monta kyltti suoritusta. Sunnuntain tuplakisoissa ei sen paremmin tuloksin A-rata 72p. ja B-rata 90p. Joten jatketaan harjoituksia. 
6.6 käytiin kipasemassa Gitin kanssa kolme ykkösten rataa. Viimeinen keppiväli koitui joka radalla haasteeksi, kun sitä ei malta tehdä. Samoin A-radalla kontakteilla malttamattomuus kostautui. Tuloksena hyl, 10vp  2.sijalla ja 20vp. Tämänkin lajin tiimoilta jatkamme harjoituksia.

6.6. Jonna ja Nuuskis starttasivat tokon avo-luokassa. Hienot pisteet 300,5! 1. sija ja KP.

30.5. Kangasniemi KR Tuomari Leni Finne. Giti Nuk2, EH.

26.5. Keuruu R Tuomari Nina Janger. Giti Nuk1, Eri

18.5. Äänekoski R Tuomari Tarja Löfman. Giti Nuk1, EH

Ehkä nämä Suomalaiset tuomarit on meidän saralta katseltu. En tiedä onko se väri vai tyyppi mistä eivät liiemmin pidä. Hirveästi odotan, että saataisiin rodun kotimaan tuomari taas arvostelemaan rotua johonkin päin suomea.

Nuuskiksesta FI RTVA

FI RTVA Magical Glow`s Air Bubble "Nuuskis"

12.5.2019 Nuuskis ja Jonna kävivät MH kuvauksessa. Hyvin samanlaiset osiot kuin siskollaankin. Eikä Nuuskiskaan laukauksia pelkää. Linkitän videon pentueen sivuille.

12.5.2019 Startattiin Gitin (MG`s Airmail) kanssa toisissa agility kilpailuissa. Hyppyradalta harmittava 5. mutta sijoitus 1.
Agilityradalla sitten kerättiin 15 virhepistettä, mutta niillä sija 4. Kivaa ja kovaa menoa!

11.5.2019 Nuuskiksesta (MG´s Air Bubble) tuli tänään Rally-toko VALIO! Ja vielä alle kaksi vuotiaana! Paljon paljon ONNEA taitavat! Hienosti Jonna on Nuuskista vienyt.

AUSTRALIANKELPIEIDEN ROTUMESTARIT 2019! Pikkumaksit 2.luokka Jonna & Nuuskis. Kuva: SBCAK Ry:n sivuilta

5.5.2019 Gitin (MG`s Airmail) kanssa käytiin MH kuvauksessa Maaningalla. Tuomarina Jorma Kerkkä ja Anne Kuivinen. Videot löytyvät Gitin sivuilta. Hieman eri mieltä olen tuomarin antamasta 4. kohdassa ampuminen, mutta muuten minusta hyvä 1v 10 kk ikäisen kelpie tyttösen kuvaus. Ei pelkää laukauksia.

4.5.2019 Jonna ja Nuuskis (MG`s Air Bubble) kisasivat SBCAK RY:n rotumestaruus-kisoissa Seinäjoella. Sieltä heille voitto nolla tuloksella sekä LUVA pikkumaksien 2. luokasta!

Gitin ensimmäinen agi-rata 14.4. Kuva c/o S.Hokkanen

14.4.2019 Startattiin Gitin kanssa ensimmäistä kertaa agilityn virallisissa kisoissa. Hyppäriltä hylly ja agiradalta 3. sija 15 virhepisteellä. Vielä on paljon treenattavaa, mutta oli siellä hyvääkin. Radat oli Minna Räsäsen tekemät.

13.4.2019 Jonna ja Nuuskis rally-tokoilivat 93/100 pistettä mestariluokassa. Rally-tokon valionarvo kurkkii ihan nurkan takana :D


6.4.2019 Jonna ja Nuuskis nousivat tänään 2 luokkaan agilityssä. Ne oli tämän parin kolmannet agility-kisat. Hieno suoritus! 

MG`s Air Strike "Jäynä" 21 months BM2 at Lahti

24.3.2019 Lahti KV/ Lahti INT Tuomari: Zeferino Silva, Portugali. 
Piipahdettiin Lahden kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Riennoissa mukana Jäynä ja Giti. Molemmat pärjäsivät hienosti.

Magical Glow`s Air Strike "Jäynä" Nuk2, Eri, SA, PU2, vara-sert ja vara-cacib.

Magical Glow`s Airmail "Giti" Nuk2, Eri, SA, PN2, vara-sert ja vara-cacib.

23.3.2019 Jonna ja Nuuskis starttasivat toisissa agilitykisoissaan. Kolme starttia ja kaksi nollaa! Oikein paljon onnea! 

c/o J.Parkkonen

16.3.2019 Pirre kisasi rally-tokon mestariluokassa Jyväskylässä, tuomarina Taru Leskinen. Pisteitä 94/100. Harmittavasti jäi yhden pisteen päähän kiinnitys valio pisteisiin.
Samana päivänä Jyväskylän Agility team järjesti agilityn virallisen mittaustilaisuuden, johon suunnattiin Gitin kanssa. Vähän jännitti, mutta pikkumaksi siitä tuli. Vielä vähän treeniä kontaktien kanssa ja sitten voisi pikku hiljaa katsella kisoja.
17.-18-2.2019 Nuuskis ja Jonna kisasivat viikonloppuna rally-tokossa. Ihan mahtavilla pisteillä taas! Lauantaina 82/100 pistettä ja sunnuntaina 97/100 pistettä. "Valiokello" on siis käynnissä ja yhtä yli 95 pisteen tulosta vailla. Eikä siinä mene kyllä kauaa :)

"Tik-tak-tik-tak, Rally-tokon tuleva valio ;) Nuuskis

Nuuskis RTK4

9.2.2019 Wuhuu! Jonna ja Nuuskis kisasivat Rally-tokon mestariluokassa. Ihan mieletön pari! 99/100 pistettä ja RTK4! 

Nuuskis & Jäynä

26.1.2019 Nuuskis (Air Bubble) ja Jonna kisasivat toista kertaa rally-tokon mestariluokassa. 93/100 pistettä ja 2. sija!

2019 vuosi starttasi mukavasti. Jäynä kävi virallisessa terveystarksistuksessa. 0/0 kyynärät, A/A lonkat, 0/0 polvet sekä LTV0 ja VA0. Eli parasta A-luokkaa.
Siskonsa Nuuskis puolestaan starttasi rally-tokon mestari luokassa saaden 77/100 pistettä ja hyväksytty tulos. Onnea molemmille!