HeJW-21 Magical Glow`s Bonfire "Fina"

Synt. 02.09.2020

Kasvattaja/Omistaja: Hanna Sukanen

Lonkat: A/A

Selkä: LTV 0, VA0

Olkanivelten osteokondroosi: Terve/terve

Polvet: 0/0

Kyynärät: 0/0

Silmät: Terveet

3xCAC

1x CACIB

Fina koiranetissä

Fina 1,5 vuotta

Fina on osoittautunut rohkeaksi pieneksi kelpieksi, jolla ei ole ilmennyt minkäälaista alusta arkuutta. Agilityhallilla se kikkaili itsekseen keinulle, kun silmä vältti. "Pam", olipa kivaa! Mennään uudelleen! Kylmän kestävyys sillä on myös toista luokkaa, kuin muilla kelpieilläni. Sillä on aina hiki. Toki saattanee myös johtua vauhdista. Fina kulkee lauman mukana lenkillä, mutta sitä ei hirvitä yhtään myöskään karata itsekseen naapuriin. Koska siellä asuu tosi kiva poika-koira.

Olen tehnyt koulutuksellisesti sen kanssa todella vähän mitään. Se on kulkenut vain "lauman" mukana. Olen itse ollut todella laiska, myönnän. Ollaan kuitenkin käyty vähän tokon alkeita, pari kertaa lampailla, pentu nosework kurssi ja aloitettu agillity. Fina on ollut huono oppimaan mitään tarjoamisen kautta (tai minä olen ollut huono opettaja), eikä se kestä kovin kauaa minkään asian "hinkkaamista". Mutta sitten kun se jonkin asian oppii, se tekee sen hienosti ja muistaa tekemänsä asiat hyvin. Siinä onkin sitten se riski, jos sattuu oppimaan jonkin asian väärin. Fina tulee juttuun kaikkien koirien kanssa. Agility treeneissä se keskittyy tekemiseen, eikä sitä juuri muut koirat "työhommissa" kiinnosta.

Fina painaa 14,5-15 kg ja se on noin 45 cm korkea pikku kelpie. Finalla on ilmennyt ruoka-aine herkkyyttä, joten sitä ei jalostuksessa tulla käyttämään. Fina pärjäilee raakaruokinnalla tietyillä proteiineilla ilman oireita.


Magical Glow`s Bonfire "Fina" 7 viikkoa