Pätkis, Fina, Nuuskis, Pirre ja Giti c/o Jonna Jussila

2021


Ihan kaikkea en ole muistanut sivuille päivitellä, mutta... Helsinki Winner ja Voittaja 2021 näyttelyt tapahtumat päättivät vuoden 2021. MG`s Airmail "Giti" ja MG`s Bonfire "Fina" kävivät pyöräthämässä lauantaina kehässä. Fina Juk1, Eri -> Helsinki Junior Winner 2021! MG`s Bonus "Mörri" Junioriluokassa EH lauantaina ja sunnuntaina ERI. Mörri oli hieman ohuessa turkissa. Gitille lauantaina EH, tuomarin mielestä se oli liian iso. Tokikaan hän ei mitannut Gitiä, joka kyllä on rotumääritelmän sisällä. Mutta tosiaan sieltä yläpäästä. Muutoin kauniilla arvostelulla. Sunnuntaina Fina esiintyi taas juniorluokassa ja Didaktic`s Email " Pirre" veteraaneissa. Niemisen Antti oli sitä mieltä, että Junior winneri oli yhdessä yössä muuttunut H:ksi. Nooo, arvostelu laji. Pirre veteraaneissa Vek2, eri, sa.

Nyt alan miettimään, josko meillä olisikin pentuja loppuvuodesta 2022... Will see...

26.-27.10 2021 Huima (MG`s Buddha) ja Koda (MG`s Bumblebee) kävivät luustokuvissa. Kaikki näytti hyvältä. Tulokset löytyy koiranetistä.

16.10.2021 Gitin kanssa käytiin juoksemassa kaksi agility rataa Jyväskylän Haukkuvaarassa, tuomarina Rauno Virta. Ekalta radalta 15 virhepistettä ja sijoitus 2. Toinen rata oli hyllystä huolimatta super hieno. Raunolla on kyllä tosi kivan oloisia ratoja.

10.10.2021 Nuuskis (MG`s Air Bubble) tokoili TK3 koulutustunnuksen pistein 297,5.

2.10.2021 MG`s Bonfire "Fina" käväisi Keuruun ryhmänäyttelyssä Juniorluokassa. Tuomarian Tanya Ahlman-Stockamari. Tuomari ei löytänyt Finasta oikeastaan mitään hyvää ja antoi meille H:n. Vähän jäin pohtimaan juniorluokan järkevyyttä jos tuomari odottaa, että kyseisen luokan koirat olisivat loppuun kehittyneitä. "Tarvitsee aikaa kehittyä". No shit Scherlok! Junnu ikäinen kelpie, kun kasvattelee raajojaan ja kroppaansa vielä. Jäi aavistuksen paska maku.

26.9.2021 MG`S Buddha "Huima" kävi kokeilemassa jalkojensa nopeutta epävirallisessa juoksukisassa. Huima pinkoi 80 metriä aikaan 6,72 sekuntia.

22.9.2021 MG`S Bonus "Mörri" kävi terveystarkastuksessa. C/C lonkat (matalat lonkkamaljat), LTV0, VA0, Polvet 0/0, kyynärät 0/0 ja olkanivelet: terveet. Kyllä näillä tuloksilla uskaltaa agilityäkin harrastaa.

8.9.2021 Terveystuloksia. MG`s Air Bubble "Nuuskis" ja MG`s Bubbly "Pätkis" kävivät virallisissa terveystarkastuksissa hienoin tuloksin! Nuuskis tutkittiin tällä kertaa SP0, terveet olat ja polvetkin edelleen 0/0. Pätkis sai myös terveen paperit. Lonkat A/B, olat terveet, polvet 0/0, kyynärät 0/0, silmät ja sydän kuuntelu ok ja selkä LTV0 ja VA0. Ihan mahtavaa! Noilla tuloksilla uskaltaa treenata ja kisata huoletta.

5.9.2021 Agility kisat Jyväskylä. MG`s Airmail "Gitin" kanssa kisattiin pari agility rataa. Tuomarina Jessi Landen. Eka rata oli aika kiva ja vauhdikas. Yksi rima tippui ja jonkin aivopierun saattelemana Giti kiersi loppusuoralla viimeisen hypyn taakse (vissiin harjoiteltu liikaa takaakiertoja), sain pelastettua ja ohjattua sen oikealle puolelle. 10 ratavirhettä ja sijoitus 2. Seuraavalla radalla olikin sitten pari pahaa kohtaa nopealle koiralle. Hurja vauhti-suora, jonka päässä kinkkinen takaa kierto, johon minulla ei ainakaan ollut mitään saumaa ehtiä. Se kosahti siihen, Gitin loikatessa este väärältä puolelta. Turha oli perässä huudella "takaa,takaa..." Toinen kohta radalla A-esteeltä viistohyppy takaa. En vaan osannut ohjata, sitäkään.

4.9.2021. MG`s Bonfire "Fina" pyörähti Killerin ryhmänäyttelyssä. Juk1, EH. Hieno arvostelu muutoin, mutta tuomari mainitsi arvostelussa, että köyristää selkäänsä. Josta huolestuneena mentiinkin hierojalle ja jumiahan sieltä löytyi. Nyt on jumia hoidettu hierojalla, katsotaan alkaako asettumaan.

15.8.2021 Agilitykisat Jyväskylä, Tuomari Jari Suomalainen. Gitin kanssa käytiin kipasemassa kaksi agility rataa. Ollaan oltu vähemmällä treenillä nyt keväästä asti, kun ihme jumitukset ovat vaivanneet Gitiä ja itselläni on nivusvamma. Se kyllä näkyi varsinkin ensimmäisellä radalla koirasta, että vähän on treeniä jäänyt väliin. Pari hyllyä siis. Radoilla olisi tarvittu itsenäistä ja hyvin irtoavaa koiraa, sekä ohjaajan hyvää ajoitusta ja sijoitusta radalla.

14.8.2021 Äänekosken ryhmänäyttely, tuomari: Harto Stockmari MG`s Bonfire "Fina" JUK1, Eri. Juuri kun päästiin kehään, alkoi sataa kaatamalla vettä. Hienosti pikkuneiti silti esiintyi.

8.8.2021 MG`s Air Bubble "Nuuskis" Tokon VOI-luokassa 279 pistettä ja 1 tulos. Onnea Jonna!

20.7.2021 MG`s Air Bubble "Nuuskis" Toko VOI-luokka 305 pistettä, KP sjia 1. Paljon onnea Jonna ja Nuuskis!

Havu, Koda, Fina, Giti, Pätkis, Pirre, Nuuskis, Ruska, Mörri ja Huima

9.-11.7.2021 Pentue tapaaminen!

Kaikki B-pentueen tyypit pääsivät meillä käymään ja kaikki kävivät kokeilemassa paimennusta lauantai aamuna aikaisin. Jokaiselta löytyi taipumusta lampaille. Lauantaina paimennuksen jälkeen meille huilailemaan. Väsymyksestä huolimatta kaikki tulivat juttuun keskenään. Osa koirista oppi myös uimaan samalla reissulla. Myös pentueen Jäynä-eno (A-penuteesta) piipahti kylässä pitämässä junnu pojille "kuria". Sunnuntaina vielä osan porukan kanssa Laukaan KR näyttelyyn. Sieltäkin hienoja tuloksia:

Didaktic`s Email " Pirre" VEK1, Eri, Sa, PN1, VSP, VSP-Veteraani

MG`s Bonfire " Fina" JUK1, Eri, Sa, PN2, Sert

MG`s Bonus "Mörri" JUK2, Eri, Sa, PU3, Vara-sert

MG`s Bazinga JUK3, Eri

MG`s Bumblebee JUK4, Eh

MG`s Air Strike " Jäynä" AVK1, EH

MG`s Airmail "Giti" AVK1, EH


Mörri, Giti & Fina

13.6.2021 Alavus, Tuuri KR näyttely. Tuomari: Susanna Uusitupa-Kärppä.

MG`s Bonus "Mörri" sai heti ensimmäisestä näyttelystä ensimmäisen sertinsä. Juk1, Eri, Sa, Pu1, Sert, VSP !

MG`s Bonfire "Fina" karavattomassa lookissaan prinsessoi Juk1, Eri.

MG`s Airmail "Giti" sai viimeisen sertinsä. Avk2, Eri, Sa, PN2, Sert.

12.6.2021 Agility kisat Laukaa. Gitille hyppyradalta 5 vp, yksi rima putosi. Sijoitus 3. Agilityradalla ohjaajalla levisi pakka ja rata meni räpiköiden. 15 vp. en edes tiedä mistä kaikesta niitä kerättiin. Sijoitus 3.

02.06.2021 Agility kisat Jyväskylä. Gitin kanssa kävästiin vuoden tauon jälkeen kisaamassa kaksi rataa Jatin ilta-kisoissa Sari Mikkilän radoilla. Agilityradalta 10 vp ja 3. sija. Hyppyradalta nolla ja 2. sija. Hyppy nolla meiltä löytyi jo, joten kalastellaan nyt niitä agilityradan nollia.

8.5.2021 Agility kisat Tampere. Jäynä ja Kiia juoksivat Sari Mikkilän hyppäriltä voitto nollan! Paljon onnea!

16.3.2021 Nuuskiksesta SBCAK:n vuoden 2020 Rally-toko australiankelpie. Onnea Jonna ja Nuuskis!